Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Case Mods, Worklog & Gallery

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31 (permalink)  
Old October 11, 2007, 04:50 PM
Unklmo's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mtl, Qc
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by Patriote View Post
Well, well, well... Guys, ive been to 3 local store i could found near where i live today and neither had an EVGA 680I A1 nor the P5N32-SLI Deluxe... :mad:

Also, just a few mins ago, i removed the Tuniq tower and back-plate thinking it would help, i also tried a few other things but neither would make the comp boot on screen with a GPU in the upper slot.

Hell, i tried to boot without any GPU at all and it gave me the same error beep code i get when 1 GPU is hooked in the upper slot. Which i suppose means that the upper PCI-E is really dead. What really bug me is that it has worked for the original boot. The very first boot i did back 2 days ago, I had hooked both cards in SLI with the bridge and had connected my DVI cable into the first card in the upper PCI-Express slot. Which means that it was working at that time. Right when i had a look around in the bios and rebooted to save the changes, the upper PCI-Express slot had died. After that, it worked 1 or 2 times again but it would always fail when i'd reboot.

Now, it's true and sure, i need a new mobo.

See? This is how things are for me. It's always like that. I did not even started my watercooling project yet and already problems are starting to take place. What a pain man...
Patriote, i got my mobo (680i A1) from Mega PC.com - Ventes et service d'ordinateurs - Computer sales and service here in mtl. they ordered it for me and matched DC's price (i've given them some business) actually, they ordered 2 of them and the second one was gone in about a week's time. ask for Sami. he won't low ball you too much. and once they realize you prolly know more than they do they're pretty good at bargaining.
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old October 11, 2007, 05:33 PM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Ooops i forgot to update the thread. Well, ive already bought an EVGA 680I A1 from a good guy. It's supposed to be here in a week.
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old October 15, 2007, 11:07 AM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Update! Check 3rd post!

This is really becoming 56K Murder! Way too much pics on the same page, what should i do guys?
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old October 15, 2007, 11:29 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,261

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Patriote View Post
Update! Check 3rd post!

This is really becoming 56K Murder! Way too much pics on the same page, what should i do guys?
Dont use photobucket for your images use the forums Image hosting service
Not much you can do now IMO unless you want to rehost all them images.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old October 15, 2007, 03:31 PM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

hehe- yeah- I'm on a highspeed connection at the office right now so it's the first time I've been able to view this thread- nice build!
Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old October 21, 2007, 09:40 PM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

UPDATE!

Updates will now be posted by reply since the first page was getting way too long to load... :rolleyes:

Sorry for the long wait guys but i have been having major problems getting a freaking EVGA 680I A1 to work! First mobo had a dead PCI-Express slot and the second one just refuse to boot... Nothing not even a beep code or any letters\numbers on the leds. It's basically DOA. I'm sending back the second one to the person i bought it and will get a refund on it. As for the first one, tomorrow im sending it to my good friend and he will take care of getting a replacement from his local store and send me the new one, which i am hoping that will work flawlessly... :mad:

All right so here is what i have worked on the last 2 weeks.

Tearing apart and cleaning the whole loop which has been sitting there for a week now... :rolleyes:



Parts cleaned!



Some gunk in the FuZion... Of course!



FuZion Cleaned!



Preparing the Rad.



Rad hooked.



Rads and Res hooked.







Still have to find the right place for the pumps. The HDDs will be hooked on the front fan under the 5.25 bays so the second pump can't go there. I think the first pump for the CPU\Chipset loop will be in front of the motherboard and the second pump (for the second loop) might go under the EK res so that i will be able to router the tubing under the HDDs and up to the Pa120.2 barb. I'll have to turn around the Ek Res and remove the side barb to hook it under the res. We'll see! More coming as i receive the new EVGA 680I A1 mobo...

Hope you enjoyed!
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old November 6, 2007, 12:08 AM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Update! 11/02/2007 1:52AM

Hey Guys, guess what?

New and fresh board arrived! Thanks Turtletrax! Much love man!



I also placed a new order @ NCIX.com

1 - G9 Mouse
1 - G11 keyboard
2 - Thermochill Chrome barbs for my PA120.2 :)

More to come. Tomorrow i have to hook that new board and see if it's working like i want it to work! If not, then it's right away...
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old November 6, 2007, 12:09 AM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Small Update! November 05-2007

Ok, so as i said, the new board from my good friend Turtletrax is working :)

I had some problems tho. At first, i hooked everything (4GB RAM, G80s in SLI and Q6600) on air with stock cooler and booted. All went fine. I installed Vista and all required and latest drivers, loaded 3Dmark06 and got a 13k result... I was like WTF! I do that on a Single 8800GTX with my E6600 @ 3.7Ghz and RAM @ 1000Mhz 5-5-5-15 on my P5B Deluxe. So, i worked around. Installed a fresh Vista copy again, tried single card, formated again, reinstalled drivers lots of times etc... and finally, i thought "Hey, im running 2 8800GTXs in SLI on a Stock Q6600 (2.4Ghz) and im expecting something like 17k" lol

So, when running with a single 800GTX, i was getting like 10k. Thats all stock. Q6600 G0 @ 2.4Ghz (On stock cooler), Ram @ 800Mhz 5-5-5-15 *2GB* and nothing tweaked in Bios. When running dual cards in SLI, I'd get 13k.

So i thought, maybe by Ocing the CPU, I'll get a higher score? So, i went ahead and teared apart the system. Hooked my Tuniq tower on that new mobo and booted. Now i was running SLI and i started working on the Oc. I oced the Q6600 to 3Ghz with 1.32v Stable. I just ran 3Dmark06 tonight and here is what i got :



So that means that Ocing the CPU about 600Mhz = close to 3K more in 3Dmark06! So, for a normal Oc, say 3.6Ghz, I'd get around 18k :) Now thats better Heh! Maybe if i Oc a little more those 8800GTXs factory oced, i can manage 20k!

Anybody in here have 8800GTXs in SLI with a Quad core? What kind of score are they getting? Thanks!

PS: More updates will come tomorrow. I will try to Oc a bit more that CPU tonight and tomorrow i need to go grab my new G11 keyboard, my G9 mouse and those 2 Chrom barbs for my PA120.2! While I'm out, I'll go grab a few bottles of Distilled water @ my drug store :) And I'll get ready for the Watercooling part of the project!

EDIT: Here is where i am going to place the pumps.





I still gotta think how i am going to loop all that. I'll post pics with a new sketch-up tomorrow :) For now, I'm dead tired of that big day @ work... So I'm going to take it easy and go die in my new bed!
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #39 (permalink)  
Old November 6, 2007, 08:30 AM
magictorch's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Location: Annapolis Valley, NS
Posts: 1,838

My System Specs

Default yes

My brothers running a QX6700 on a 680i striker extreme with SLI GTXs and is about exactly where you are in the later scores at 3.3ghz with the cards Ocd to about 620, 2ghz mem. His 3Dmark drops dramatically once the cpu is back to stock 2.66ghz.

Nice worklog BTW!!!!
__________________
White Night:: i7920 (4ghz), Rampage III extreme (A1), Mushkin XP 1600 (9,9,9,24),SLI480., white MM horizon.
CPU: Feser 220 int.|Apogee GTZ|S.Res.rev2| MCP655.

GPU: PA120.3|S.Res.rev2|2x EK FC blocks| MCP655.
Reply With Quote
  #40 (permalink)  
Old November 8, 2007, 10:08 PM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Here is what i been working on :



BTW: I did the vdroop mod! 1.432v IDLE and 1.44v LOAD

Well, it seems that i can't get any higher than 3.5Ghz with that CPU. Last month, i hooked that Q6600 G0 on watercooling on my P5B Deluxe and i couldn't get 3.5Ghz Stable during Prime95 and it would require extremely high voltage just for booting into windows @ 3.6Ghz... Like 1.43v for 3.5Ghz stable and 1.5v just to boot into windows @ 3.6Ghz. I even tried 1.53v and it would still fail during Prime95... Over such voltage and it's completely useless... But i thought it was because i was using that P5B Deluxe and i thought "If i get a Quad core supported mobo such as that EVGA 680I A1" i would be able to go higher but it seems that it's not the case... So, the CPU is limiting the Oc.

The same exact thing is happening. I can do 389x9=3.5Ghz or 438x8=3.5Ghz but really can't do 400x9=3.6Ghz whatever vcore i give the CPU...

I'm stuck here. What do you guys think i should do? Run an E6600 that can do 3.7-3.8Ghz with that system or run a Q6600 @ 3.5Ghz?

There is that QX6850 ES That does 4.1Ghz on watercooling on sale on some forum. I am very tempted :D
__________________
• - Asus P8Z68-V PRO
• - Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
• - Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
• - 16GB Corsair Vengeance Low Profile
• - Ultra X3 1000 Watt
• - Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
• - Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
• - Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
• - CoolerMaster 690II Advanced
• - Dell UltraSharp 24''
• - Noctua NH-D14
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project "Gettin' out of the Ghetto" biff Case Mods, Worklog & Gallery 89 December 5, 2009 04:08 PM
Project "Oscar the Grouch" - the $500 gaming PC project. Jmac Case Mods, Worklog & Gallery 3 January 5, 2008 01:08 AM
"Reviewer Tryouts:" Logitech Cordless Desktop LX710 Review Scratch Member Reviews 9 November 22, 2007 10:17 PM
My up-coming project! It's called "XETM" Patriote Case Mods, Worklog & Gallery 23 September 25, 2007 10:50 PM
TweakTown reviews GeCube X1950 Pro Champion Edition with "TEC" cooling Supergrover Reviews & Articles from the Web 0 December 18, 2006 11:44 PM