Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Case Mods, Worklog & Gallery

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 10, 2007, 10:47 PM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default First pics of my new system! (parts)

Booyeah! I got some of my parts in today and started construction on the case (fans, fan controllers, hard drive modules.)



Enjoy! Build pics coming soon as well as reviews on the various parts and the Final System picture!
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 10, 2007, 11:08 PM
Eldonko's Avatar
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Calgary, AB
Posts: 5,445
Default

Good stuff! :D
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 10, 2007, 11:10 PM
BALISTX's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2007
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,005
Default

Looking good. Look forward to seeing the build.

I'm itching to get the rest of my parts.
__________________
"Though I walk through the shadow of the Valley of Death I shall fear no evil as my C8 Carbine is locked and loaded."

Next Build: E5200 @ 3.6GHz (333x11) | Xigmatek HDT-RS1283 HSF | Biostar TP43D2-A7 | Mushkin Redlines DDR2-1000 @ DDR2-999 5-5-5-12
EVGA 9600 GT 512MB - 650MHz - 1800MHz - 1626MHz | Seagate 'Cuda 250GB 7200rpm SATA2 | Corsair VX550 | CM690 - Custom Atomic Orange Pearl


[Heatware]
[eBay]
[Rosetta]
BALISTX.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 11, 2007, 05:14 AM
Wankerfx's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 583
Default

Hmmm.. I remember the time where I opened new boxes of hardware. I love the new part smell.

Is that 4 sticks of ram I see?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 11, 2007, 05:46 AM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Yessir it is, 4 sticks of OCZ platinum revision 2 mem running at 4-4-4-15 by default. Booyeah! hehe.... only problem with all these lovely parts is.... My Crosshair Hasnt Arrived Yet!!!
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 11, 2007, 06:15 AM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

Lucky duck, with your two 8800's. Which OS are you going to be running?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 11, 2007, 06:21 AM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Thankie, hehe (Theyre gonna be GTX's in a few months, lol).
OS is gonna be MCE'05 for now, at least until Vista gets more stable SLI Drivers and have support for all my software (I use many photo/audio/video editing tools).
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 11, 2007, 06:34 AM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

You're might be better off running just 2 sticks of RAM on MCE until Vista gets its act together. Oh well, use 'em if ya got 'em, i guess
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 11, 2007, 08:21 AM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Why just 2 sticks? It that because of that max limit thing of 3g for windows xp? (Ive never has more than 2 gigs in any system, lol) I thought there was a fix/hack for that that allowed all 4 gigs or more to be useable.


PS: OMG THE CM STACKER 832 IS AMAZING. After removing the side panels, all the front drive bay covers, the motherboard tray, the psu bracket and both hard drive cages (i have two in my system) my case is basically just frame rails.... AND ITS STILL SOLID AS HELL. Oh Wow! I couldnt believe it, i shook it, testing to see if it would warp or bend but NOTHING HAPPENED. Bet your butts the stacker 832 is gonna get a good review from me (thus far, lol)
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html

Last edited by CMetaphor; May 11, 2007 at 08:23 AM.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old May 11, 2007, 08:24 AM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

Yeah- only windows vista 64 can actually take advantage of all four gigs of RAM, but also, if you're going to try to OC your RAM at all, four sticks is less stable than two, and you're always more prone to trouble. OCZ RAM is so widely compatible and quite stable, so you might be fine.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Whole bunch of parts doup93 Buy/Sell & Trade 11 March 22, 2008 02:20 PM
Parts for Sale lcdguy Buy/Sell & Trade 10 February 7, 2008 09:50 AM
Pc parts help. dukelod CPU's and Motherboards 1 July 25, 2007 04:08 PM
Where do YOU buy your PC parts from? rsnt Off Topic 6 May 20, 2007 08:19 AM