Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > Buy/Sell & Trade

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 6, 2016, 12:10 PM
homer98's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Aug 2009
Location: Hamilton, ON
Posts: 130

My System Specs

Default RAM - 6GB 3x2 triple channel DDR3

Need more RAM for X58 platform
6GB
DDR3
Triple channel
1600Mhz 9-9-9-27

12GB 3x4 will work as well, thanks!
__________________
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 6, 2016, 01:49 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,664

My System Specs

Default

Any 3 matching DDR3 sticks will work. Dual, Triple and Quad Channel actually refers to the amount of sticks the memory controller can access at once. I've tested this many times on triple and quad channel boards.

Just saying, it might be easier/cheaper to find a 4x2GB or 4x4GB set and leave one in the box.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 6, 2016, 05:50 PM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 1,338

My System Specs

Default

I might have something, it would be OCZ RAM from my i7 920. Can't remember the timings though. I will check and get back to you by tomorrow (Fri, 7 Oct).
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 7, 2016, 04:11 AM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 1,338

My System Specs

Default

Here is what I have. Timings don't match what you asked, these are 8-8-8-24. SugarJ's suggestion is certainly valid. There are some good sales on right now. However I think these are decent. They actually look more gold in person, brighter.

Not sure what a fair price would be, maybe $80 shipped?

Let me know if you're interested.
Attached Images
   
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 7, 2016, 08:38 AM
homer98's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Aug 2009
Location: Hamilton, ON
Posts: 130

My System Specs

Default

Thanks for the replies guys, I could have sworn the RAM needed to be 1.65v ?

If I'm mistaken then my options are not as limited as I thought!
I'm going to doublecheck to make sure and get back to you all later today, thanks!
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 7, 2016, 08:43 AM
Allstar
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Dec 2008
Location: Toronto
Posts: 566

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by homer98 View Post
I could have sworn the RAM needed to be 1.65v ?

If I'm mistaken then my options are not as limited as I thought!
!
My Gigabyte x58 board accepts my 3x4 triple channel Corsair Vengeance spec with 1.5v. So, you do have more choices as suggested.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 7, 2016, 12:57 PM
Rookie
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: May 2009
Location: Hamilton
Posts: 36
Default

Yes I made the same mistake as you. I thought they had to be a tri channel set..

NOPE!

so you might even find brand new for cheaper!
__________________
X99 sabre
5820k @ 4.2 default volts
16 gig 2800
980ti g1
4k phillips
ax860
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 7, 2016, 02:04 PM
Allstar
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Dec 2008
Location: Toronto
Posts: 566

My System Specs

Default

My understanding is that a triple channel set guarantees 3 sticks with matched characteristics (manufacturers match them during their binning process). If you buy 2 sets of dual channel, they may give you good match when you use only 3 of them, but then you would not know for sure.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 7, 2016, 03:00 PM
Hall Of Fame
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Apr 2009
Location: laval Qc
Posts: 1,100
Default

i got a set of dominators 1.65v 30+shipping
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 7, 2016, 06:36 PM
homer98's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Aug 2009
Location: Hamilton, ON
Posts: 130

My System Specs

Default

Yeah, I didn't realize the 1.65v didn't matter either. Could have sworn I read about that somewhere a while ago that you needed 1.65 vs 1.5

Thanks for the help guys!
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] triple channel ddr3 set 12gb + Mulder Buy/Sell & Trade 3 November 7, 2015 01:14 PM
[WTB] Triple Channel DDR3 6GB Silvgearx Buy/Sell & Trade 3 June 22, 2010 06:03 PM
[WTB] Cheap Triple Channel DDR3 FtGF Buy/Sell & Trade 4 July 14, 2009 01:04 AM
Triple Channel DDR3 RAM...? mlauzon RAM 21 December 18, 2008 04:25 PM
Dual Channel DDR3 Vs Triple Channel DDR3 mo_bettah RAM 2 December 16, 2008 08:43 AM