Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE CANUCKS COMMUNITY > Buy/Sell & Trade

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 19, 2011, 10:50 PM
elwoodz's Avatar
Rookie
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Mar 2009
Location: Powell, Manitoba
Posts: 47
Default EVGA GTX 570 SC Shipped [SOLD]

CARD IS SOLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hey HWC'ers,

Heres the deal, I have a EVGA GTX 570 SC that I'm trying to get rid of. The reason for the cheap price is that about a month ago I noticed it began to artifact on Crysis 2 and crash to desktop when watching you tube or any video rendering program. In EVGA OC Scanner it was showing thousands of artifacts also. I originally thought my overclock on my CPU failed but this was not the case, as it CTD/artifacted when I was at stock CPU clocks(also ran memtest for 24 hours). So I reverted the GPU back to stock clocks of a regular GTX 570 and it was still doing this, I even bumped up the voltage a bit with ELEET, no help.

Finally I shutdown my computer took out the card and voila, once i put it back in works again, no artifacts, no CTD, runs perfect... Until about a week later.

After reading on the forums I realized I wasn't the only one who had this problem. I personally run my computer 24/7 and usually after a week the artifacting starts, its not a temperature problem as my temps are perfectly fine. the card works fines if I turn off my computer(cold boot) and restart it again.

This basically is the only temporary fix i can think do, so once a week I have to do a cold boot and the card is fine for another week, also I cant RMA since I'm the second owner of this card. EVGA really has to look into this problem.

I bought 2 new card already and just want to get rid of this 570,
so if your interested I'm selling it for [SOLD].
PAYPAL is the preferable payment as I dont have EMT. (My Bank doesn't offer the service).

Comes with EVGA 570 Backplate also.

PM me if your interested
Attached Images
   

Last edited by elwoodz; December 20, 2011 at 12:27 AM. Reason: item sold
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 19, 2011, 11:13 PM
Alpine's Avatar
Allstar
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Dec 2008
Location: Boucherville / South shore of MTL
Posts: 870

My System Specs

Default

Check PM
__________________
Main system
|I7 3930K|Asus P9X79 WS|Evga GTX 690 Signature|Samsung 256G Pro|Corsair H100|Dominator Platinium 16GB 2133Mhz|
Corsair AX1200|Corsair 540 AIR|Corsair SP2500|Corsair Vengeance 2000|
Server system
|I7 3820|Asus P9X79|12G G.Skill 1600Mhz|Noctua NH-D14|Corsair Force 3 120GB|LSI megaRAID 9261 8|RAID5 5X 3TB|Corsair AX650|Fractal Design Arc Midi|

Twitch
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 20, 2011, 12:07 AM
Hall Of Fame
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Apr 2009
Location: laval Qc
Posts: 1,072
Default

mine
__________________
maximus IV extreme @ 5.1 1.41v

evga e760 +920 4.8 water5.0+ on phase linx stable
gtx285 tri-sli
dfi ut-p35 lt
e8600@4.6 1.38v
too much ram
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 20, 2011, 04:27 AM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,557

My System Specs

Default

AFAIK this isnt an EVGA only issue, LPfan had the same issue with his zotac 570 IIRC.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 20, 2011, 04:57 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Aug 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 1,062

My System Specs

Default

Same thing happened with my GTX 560Ti...
__________________
heatware
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 20, 2011, 07:42 AM
Allstar
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Nov 2008
Location: Tillsonburg, Ontario
Posts: 917

My System Specs

Default

Strange is there a post anywhere on here about these issues and perhaps some other resolutions besides restarting? What would cause it to be fine after a restart anyway? Only thing I can think of is a short in the fan cable or something?
__________________


Comp1 (Mine) : ASUS P9X79 LE, 3960X, 16GB Corsair Vengence 1333, PNY 770 4GB, OCZ Vertex3 240GB, OCZ Vertex3 480GB, 600GB VelociRaptor, Corsair 1000HX, Cool Master Cosmos 2

Comp2 (Wife's) : ASUS Sabertooth P67, i7 2700K, 8GB Corsair Vengeance 1866, 1TB HD, 2TB HD, EVGA 660, Corsair 1000HX, HAF 922

Comp3 (Kids) : ASUS P8P67 Pro, i7 2700K, 8GB 1866 GSkill, Gigabyte 770, Crucial M4 120GB, OCZ Vertex3 240GB,1TB WD Black, Antec 850W, Antec 120
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 20, 2011, 08:00 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Recent iTrader Ratings
Period: 1 Month 6 Months 12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0
   
Join Date: Aug 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 1,062

My System Specs

Default

It seems like some kind of feedback control in the power circuitry that goes into some unstable oscillation if left on for a very long time. I actually posted about the same type of stability issue in the Gigabyte GTX560 Ti SOC thread -- the review sample I purchased from here exhibited some very strange behaviour (crashing in 3D mode) until a cold boot.

Knock on wood the EVGA GTX580 that I now have has not exhibited this type of behaviour -- it's been left on for a couple of weeks with no issues whatsoever.
__________________
heatware
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] 2 X EVGA GTX 470's $300. shipped SOLD boggtrotter59 Buy/Sell & Trade 23 September 17, 2011 08:38 AM
[FS] EVGA GTS 450 - 75$ shipped -SOLD Inik Buy/Sell & Trade 8 May 27, 2011 07:12 PM
[FS] Evga GTX 260 Superclocked 192sp. $70 Shipped arekieh Buy/Sell & Trade 2 April 24, 2011 07:54 PM
[FS] EVGA GTX 460 SC 768 Mb $140. Shipped. boggtrotter59 Buy/Sell & Trade 17 March 11, 2011 01:29 PM
[FS] EVGA 9800GTX $140 shipped Realityshift Buy/Sell & Trade 8 April 28, 2009 02:26 PM