Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Audio

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 1, 2011, 06:12 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default Audigy 2ZS External IO box question

Hey guys,

I'm using the Audigy 2 ZS Platinum with the External IO box right now. 5.1 surround sound is awesome with this unit using the DanielK drivers. However, the IO box will not work :(

So how do I get the IO box to work? Does it need more power than the sound card can provide, hence the point of a "power connector" on the sound card?

Where can I get that specific cable?

Thanks!
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 3, 2011, 12:36 AM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

Update: so according to a user on Overclock.net, I have to plug in a 4pin floppy power cable. I'll try that tomorrow and we'll see what happens...
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 3, 2011, 06:38 AM
Varroa's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2007
Location: National Capital Region, Canada
Posts: 747

My System Specs

Default

I have the platinum version with the front panel I/O box and I can confirm that you need to plug in the 4 pin floppy power cable for it to work.
__________________
GAMER: Win7 Pro x64, I7 3770K (stock) (CM 212+), Asus P8Z77-V Pro, Gigabyte 7970 OC Ghz Edition 3 GB, Corsair Vengeance LP 4 x 4GB DDR3 1600Mhz, Crucial M4 120 GB + 256GB, Crucial M500 480 GB SSD, 1TB WD Blk, BRD, HX750W, Auz X-Fi Prelude, & Fractal Design Arc MIDI R2

Lenovo Ideapad Y510p: i7-4700MQ 2.4GHz (undervolted by 80mV), 16GB DDR3L-1866MHz, Intel GMA 4600HD / SLI'ed Nvidia Geforce GT 755M 2GB GDDR5, 240 GB Crucial SSD, 128GB M.2 SSD, 15.6" HD+ Glossy LED
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 3, 2011, 08:25 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by jcmaz View Post
Where can I get that specific cable?

Thanks!
Are you referring to the cable that plugs in here.



I think I still have one... It may be Dell specific though...
__________________
All's well that's Haswell

Last edited by Dr_BenD_over; October 4, 2011 at 09:22 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 3, 2011, 11:43 AM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

I'm not too sure... I'll double check when I get home from school.
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 12, 2011, 10:45 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

Alrighty, I've plugged in the floppy power cable. VOILA!!! The IO box works like a charm :)

Thank you to those that pitched in and helped!
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 23, 2011, 03:17 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

Quote:
Originally Posted by Dr_BenD_over View Post
Are you referring to the cable that plugs in here.



I think I still have one... It may be Dell specific though...
thats front header panel
Attached Images
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1TB+ External HDD Case and 3.5" Drive OR External HDD Bond007 Storage 0 August 18, 2011 07:02 PM
[FS] Storage! 1tb wd black/3tb seagate external/500gb 2.5" external/rocketraid 62x/62xm b1lk1 Buy/Sell & Trade 2 February 13, 2011 03:01 PM
Audigy 2 NX Keeps disconnecting Dr_BenD_over Troubleshooting 19 November 24, 2010 03:05 PM
Worth Upgrading From Audigy 2 ZS? Berlusconi Audio 14 November 19, 2010 07:29 AM
Audigy 2 upgrade? Matty D Audio 3 November 7, 2007 10:35 AM