Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Audio

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 23, 2011, 09:36 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default how to connect my auzentech to my nvidia card

Greetings all. I have searched high and low on Nvidia forums, auzentech forums and google in general and I can't find what I'm looking for. I'm stumped as to which two pins to use on my 7.1 xplosion cinema card to connect to my GTX275 for audio passthrough. There is also nothing in the manual. Any help would be greatly appreciated. Thanks.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 23, 2011, 09:57 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,960

My System Specs

Default

You need an SPDIF internal cable. Although there is no reason not to just use onboard. In this case onboard would sound exactly the same.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 23, 2011, 10:12 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

Is it a different cable than the 2 pin cable I have that connects to my video card? I just can't figure out which 2 pins to connect to on my sound card.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 23, 2011, 10:42 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,960

My System Specs

Default

It is a possibility that the soundcard doesn't have an internal SPDIF cable. The cable should look like this though.

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 23, 2011, 10:50 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

That's the cable I have but I don't know which pins on my sound card to connect to.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 23, 2011, 10:57 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,585

My System Specs

Default

Can you take a picture of the card, i'm fairly certain i know where it goes however there is a few options and i can't read whats written on the card with crappy internet images i've seen so far
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 23, 2011, 11:02 AM
Jackquelegs's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Burnaby, BC
Posts: 2,590

My System Specs

Default

Do you have a manual to read?

http://static.compusa.com/pdf/xplosi...g_11-13-07.pdf

page 9
__________________
Iapetos
Intel Core i7 930 D0 4.2ghz, Corsair XMS3 6X2GB DDR3-1600 CL 8-8-8-24, Xfire HD5870, Intel X-25M 34nm 80gb, Enermax Revolution85+ 1050W, Xonar D2X

Zephyranthes
E8400 4.0ghz, XFX 780i, Mushkin XP2 PC-6400, Antec Earthwatts 750W

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 23, 2011, 11:03 AM
Lpfan4ever's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Posts: 2,761

My System Specs

Default

Here's pictures straight from the manual, and the only two things having to do with SPDIF. Number 3 also has to do with SPDIF but the manual says it's an input rather than the output you're looking for.



__________________
Quote:
Originally Posted by encorp
I don't know, maybe if you get a big enough compacticator you can put it in your butt and name yourself "sexbuttplug"...
Code:
<martin_metal_88> I think I am gonna sell my server
...
<firebane> i will offer pereniums mom
<firebane> slightly used
<Keltron> slightly is an understatement
<LPfan4ever> Who're you kidding...slightly?
<martin_metal_88> peri's mom, slightly used? lol...


Last edited by Lpfan4ever; January 23, 2011 at 11:08 AM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 23, 2011, 11:08 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,585

My System Specs

Default

I would assume connecting it to Number 6 there, connecting it (from bottom to top), the spdif at the bottom, and the gnd just above it.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 23, 2011, 11:16 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

I just tried it and voila! Only one small problem. I'll either have to buy or make a cable that has identical white connectors like the one lowfat posted. The other end of that cable is way too loose. Thanks again for all your help guys!
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auzentech X-Plosion 7.1 Cinema card really quiet. Pine Troubleshooting 3 September 2, 2010 11:38 PM
[FS] Auzentech X-PLOSION PCI sound card Liu Kang Buy/Sell & Trade 6 August 11, 2009 07:57 PM
i7 build-need psu connect to video card? cappaj1 New Builds 10 May 5, 2009 04:00 PM
Auzentech X-FI HT 7.1 HDMI card pics and specs Robscix Audio 14 November 1, 2008 04:31 PM
New Recording Card From Auzentech Robscix Audio 10 October 19, 2008 08:49 AM