Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   Audio (http://www.hardwarecanucks.com/forum/audio/)
-   -   Having a heck of a time with an Auzentech X-Mystique. Can't get it loud enough? (http://www.hardwarecanucks.com/forum/audio/144-having-heck-time-auzentech-x-mystique-cant-get-loud-enough.html)

Misoprostol December 21, 2006 02:05 AM

Having a heck of a time with an Auzentech X-Mystique. Can't get it loud enough?
 
Just running Windows XP. Anyone else had an issue like this?

Misoprostol December 29, 2006 02:50 AM

Issue still there. I'm waiting for Vista drivers to see if the problem still exists under Vista. I've tried many different driver revisions, powered speakers, headphones, ear buds... Nothing is making a difference.

sswilson December 29, 2006 11:56 AM

Wish I could offer some constructive suggestions but I've never even seen one of those cards let alone played with one.

It sounds like there might be another volume controller in play which is overriding the cards native drivers.

Misoprostol December 29, 2006 08:00 PM

Problem has been reproduced on another 680i reference board, and the card has been verified working on a DFI ATi chipset crossfire board. Pretty unhappy right now.

sswilson December 29, 2006 11:02 PM

Resource conflict then?

Have you tried manually setting irqs?

Robscix January 17, 2007 02:37 PM

Alot of guys have been having trouble with the 680i and soundcards. I have heard of instances of the X-fi having crackiling issues related to the mobo but not the X-Mystique. IT is a fair bet it's the mobo though...

n-sanity January 17, 2007 09:15 PM

The x-mystique just so happens to have been the only card i've owned... and lemme tell yall it was a great card for 23 bucks (ebay).... till i sold it.

Nothing wrong with it, just needed the money ($70).

Never had that problem. nVidia pushed the 680i way ahead of maturity, they shoulda tweaked far far more.

Just wait for new bioses man... make sure u have the latest/greatest one.

Misoprostol January 17, 2007 10:41 PM

It's just annoying though. PCI has been around forever. A sound card shouldn't be that complicated... :(

sswilson February 18, 2007 07:07 AM

Any luck with this yet?

Misoprostol February 18, 2007 01:31 PM

ended up being a problem with the -12V rail on my PSU. Go figure.


All times are GMT -7. The time now is 01:15 PM.