Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Air Cooling

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 10, 2010, 09:57 AM
Delavan's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2007
Location: Mtl
Posts: 1,149
Default Made a little mistake ordered the wrong fan...

Hi All!

Let me know what you think.

I want to increase air intake in my Antec 300 by adding a side-window 120mm fan. This is what I ordered:

http://ncix.com/products/index.php?s....&promoid=1097

And

http://ncix.com/products/?sku=28875&...re=Mod%2FSmart

I realized that the fan I picked is a 4pin PWM (basically a CPU HSF replacement fan). So I made a mistake (well a $6.99 mistake...nothing to write home about)

So my P5Q pro was only one 4pin header (CPU FAN).
I have 3 free 3pin headers (chassis fan headers).
So I'll have to connect that 4pin fan in a 3 pin header...BAD? I can live with the full RPM (56 CFM).
Any risks of breaking something/shorting???

also, I was trying to determine the CFM of my Antec True Power TRio 650Watts (probably running at 400watts max load). Info on that is pretty hard to find especially when it's a PWM-controlled fan...
__________________
i7 4770K @ 4.5GHz / Corsair H100i / Maximus VI HERO / 8GB Corsair Vengeance Red LP 1.5V 1866 / N560GTX Ti Twin FROZR II OC / Corsair Performance Pro 128GB SSD / Intel 520 120GB SSD / WD Black 640 GB storage

ROG G53SX laptop: i7 2630QM / 12GB DDR3 / GTX560m 2GB / 750GB 7200rpm (14 000 3Dmarks06)

Last edited by Delavan; April 10, 2010 at 10:03 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 10, 2010, 10:16 AM
TopDogZero's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2008
Location: Ajax, Ontario
Posts: 558

My System Specs

Default

It will work fine, it was design with this in mind as there are 2 ridges on the plug that will fit in to a 3 pin connector leaving 1 pin to over hang. Have a look here at the connector to see what I mean.
Scythe "KAMA PWM" Fan

By the way I have 2 4 pin PWM fans plunged in to 3 pin headers on my board right now, and BIOS speed control still works although not by PWM but voltage amount.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 10, 2010, 10:44 AM
Delavan's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2007
Location: Mtl
Posts: 1,149
Default

Alright TopDog!
Thanks. A picture is worth a thousand words isn't it?

What do you think of these little screen-mesh filters, like the one I bought ( $2.38 pricematched).
Ever used them? I think that with the bundled rubber mounts for the Gelid fan, this could be a nice combo.
__________________
i7 4770K @ 4.5GHz / Corsair H100i / Maximus VI HERO / 8GB Corsair Vengeance Red LP 1.5V 1866 / N560GTX Ti Twin FROZR II OC / Corsair Performance Pro 128GB SSD / Intel 520 120GB SSD / WD Black 640 GB storage

ROG G53SX laptop: i7 2630QM / 12GB DDR3 / GTX560m 2GB / 750GB 7200rpm (14 000 3Dmarks06)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 10, 2010, 11:01 AM
TopDogZero's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2008
Location: Ajax, Ontario
Posts: 558

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Delavan View Post
What do you think of these little screen-mesh filters, like the one I bought ( $2.38 pricematched).
Ever used them? I think that with the bundled rubber mounts for the Gelid fan, this could be a nice combo.
No I never used these before but they look good (aesthetic wise). Most of the ones I've used have had foam filters and the one that came with my case is basically perforated plastic, they all seem to keep most of the dust out but pantyhose or nylons seems to be be best I've used so far LOL.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just Ordered!!! vagnaar New Builds 14 November 30, 2009 08:35 PM
RAM mistake, does it matter ? Kilauea RAM 6 June 16, 2009 09:09 PM
Half-Life 2 (Fan Made Movie) Evilyeti Gaming 20 March 18, 2009 08:07 PM
Oops! I think I made a mistake, guys! HermesĄ˘ New Builds 17 December 24, 2008 11:40 PM
NVIDIA 8800 Ultra Proves to be a Tragically Arrogant Mistake Beermaster Press Releases & Tech News 5 May 4, 2007 06:17 PM