View Single Post
  #40 (permalink)  
Old March 27, 2013, 05:31 AM
Killswitch's Avatar
Killswitch Killswitch is offline
Allstar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sault Ste Marie, Ontario
Posts: 839

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
One thing I noticed that happens in this game is I am using an older .10 or .11 Seagate drive and when it tries to load textures or a new scene the game just stutters like hell.

I need to buy a new single platter drive strictly for my Steam/Origin games.
Quote:
Originally Posted by JD View Post
Even on my SSD it stutters. I think it's more the NVIDIA drivers causing it though as I had the same issue with Tomb Raider at launch and now it runs fine after a couple driver revisions.

Anyways, I played it this morning before work... only for 20 minutes though due to the autosave points, I lost about half of that time now. Had to go to work unfortunately
Quote:
Originally Posted by Squeetard View Post
It texture memory that is making it stutter. This game uses all of my gpu vram, I have textures set to ultra. If I turn a 180 it will stutter.

Edit: the new drivers made a big difference though.
I was having the same issue. I found this fix over in the Steam forums but I didn't get a chance to try it myself yet.

Fix for stuttering. - Steam Users' Forums

* In file XEngine.cfg (Documents\My Games\BioShock Infinite\XGame\Config)
change "bUseBackgroundLevelStreaming=true" to "bUseBackgroundLevelStreaming=false" *
Reply With Quote