View Single Post
  #1 (permalink)  
Old November 19, 2012, 07:29 AM
hossdaddy's Avatar
hossdaddy hossdaddy is offline
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 127
Default odd problem with new build HELP!

Hey guys I helped a friend spec out the following build last week;

AMD FX-4100 Zambezi 3.6GHz (stock oem cooler)
MSI 970A-G46 AM3+ AMD 970 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX
Mushkin Enhanced Blackline 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
EVGA 01G-P4-3650-KR GeForce GTX 650 Ti 1GB
Western Digital WD Blue WD5000AAKX 500GB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s
LITE-ON DVD Burner - Bulk Black SATA
Antec NEO 520w psu

He is running win7 64-bit all updated.

He was having random shutoffs after 15-30 mins of gaming. I asked him if he has the cpu cooler hooked up correctly he said yes. He left the side off his case and put a big fan blowing on it and was able to play for 2-3 hours without issue. So, to me it looks like a cpu over heat. He assured me he removed the plastic from the cooler. I said what about the locking collar? He wasn't sure because its his first amd build.

Thoughts?

TIA!
__________________
Main System:
i5 3570k @ 4.6ghz | GA-Z77X-UD3H | Gigabyte GTX 670 | 8gb Redline 1600mhz | CM 690 | Logitech G9x | Mushkin Cronos 120gb ssd | Benq 24" | CM Hyper 212+ | Seasonic 750w | X-Fi Titanium | Sennheiser 350 | Razer blackwidow | Win 7 64-bit
Backup System:
AMD X2 7750 BE @ 3.0G | Asus M3A78-CM | 2x2gig 800mhz 4-4-4-12 | SB LIVE | Samsung 22" | Asus 9800gt | Antec NEO 620w | Logitech G5 | ThermalTake Matrix | Arctic Cooling Freezer 64
Reply With Quote